Терористичните атаки поставят под въпрос белгийските класики

Терористичните атаки в белгийската столица тази сутрин поставиха под въпрос предстоящите белгийски класики Dwars door Vlaanderen в сряда и E3 Harelbeke в петък заради страха от нови атаки.

След спешна среща от организатора на Dwars door Vlaanderen – Franders Classics обявиха, че състезанието все пак ще се проведе във Варегем, на запад от Брюксел.

Тази сутрин летище „Завентем“ в Брюксел бе разтърсенo от две екслозии. Малко по-късно пък взрив избухна и на централна спирка на метрото в града. По последни данни общо жертвите са над 30, а ранените над 170.

„За момента, Dwars door Vlaanderen ще се състои утре, въпреки терористичните атаки, които се случиха в Брюксел във вторник сутрин“, се казва в изявление на организаторите. Те все пак уточниха, че ще изчакат до сряда за финалното си решение. Ако нивото на терористична заплаха остане 4 (най-високото възможно), то състезанието ще бъде отменено.

Поредните терористични атаки в Европа оставят спорта и в частност колоезденето в опасност. Dwars door Vlaanderen е първото от серията състезания в Белгия. След него следват E3 Harelbeke Гент-Вевелгем в неделя, Трите дни на Дьо Пан и Обиколката на Фландрия.

Няколко от най-добрите колоездачи, включително Грег Ван Авермат (BMC) и Ники Терпстра (Etixx-QuickStep) трябва да участват в утрешното състезание.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори