Ще има състезание по градско спускане във Велико Търново!

tarnovo downtown

Във Velocafe.bg се стремим да ви информираме за случващото се в кръговете от Световната купа по градско спускане, което според нас е една от най-вълнуващите дисциплини в колоезденето като цяло. Затова може да си представите вълнението ни от новината, че състезание по градско спускане ще се проведе и у нас, във Велико Търново, и то съвсем скоро – на 9 май!

Организатор на зрелищната надпревара, наречена Търново Даунтаун, ще бъде Concept Creative – компанията, стояща зад повечето големи състезания у нас.

От екипа обещават, че са подбрали много интересно трасе из красивото Търново, включващо множество стълби, тесни каменисти улички, скокове, виражи и разнообразни дървени конструкции.

Очаква се и чуждестранно участие в състезанието, а в България ще пристигне и една от легендите в градското спускане – Филип Полк.

Това обаче не е всичко. Състезанието в Търново ще бъде първото издание на българските градски серии, които ще се проведат през целия месец май и ще посетят няколко родни града.

А ето и всички подробности от организаторите:

Сигурно сте попадали на клипчета и снимки в интернет пространството с байкъри каращи по стълби, тесни калдъръмени улички, минващи през къщите на хората, прескачащи коли, камиони и всякакви други препятствия, типични за градската среда… е, нещо точно такова е напът да се случи и на родна земя.

На 9-ти май, старопрестолната столица, ще бъде домакин на зрелищната вело надпревара в градски условия – Търново Даунтаун 2015, която със сигурност не трябва да изпускате!

Идеята за подобно състезание във Велико Търново съществува от много време насам и най-накрая, след години в опити да се реализира, състезанието вече е факт и залозите са много големи!

След множество огледи и различни идеи, екипът ни се спря на изключително интересно трасе, включващо в себе си множество стълби, тесни каменисти улички, скокове, виражи и разнообразни дървени конструкции.

Състезанието ще бъде много атрактивно, така че ви съветваме, да запазите уикенда около 9-ти май и да посетите Велико Търново, защото ще имате възможността да станете част от нещо уникално и изключително интересно.

Търново Даунтаун ще бъде първия кръг на Българските градски серии, които ще оргнизираме през целия май в три родни града – Велико Търново, Габрово и Плевен. Участниците в сериите ще се борят за страхотната награда – директен билет, „уайлд кард“ и покрити всички разноски за участие в кръг от Световните градски серии в Батислава на 19-ти юни! Подгласниците на 2-ри и 3-то място също ще получат възможността да се включат в зрелищното шоу и да карат рамо до рамо със състезатели от ранга на Филип Полк, Томас Слаавик, Мики Хана и много други!

Един от специалните гости на събитието ще бъде главният организатор на Световните градски серии и про атлет на Ред Бул – Филип Полк, който пристига в България, за да бъде част от първите по рода си Български градски серии!   

Програма:

8-ми май | Петък

14:00 – 18:00 – Оглед на трасето без колела

17:00 – 20:00 – Регистрация и получаване на стартови номера /Интерхотел Велико Търново/

20:00 – Техническa конференция

9-ти май | Събота

7:30 – 8:30 – Регистрация и получаване на стартови номера /Интерхотел Велико Търново/

9:30 – 11:45 – Тренировки

12:00 – 14:15 – Квалификация

15:00 – 17:00 – Финали

18:30 – Награждаване /Паметник Асеневци/

19:00 – 22:30 – Биг Еър Бег, Парти и демонстрации /Паметник Асеневци/

10-ти май |Неделя

Разходки из града и свободна програма

Всеки, който иска да се запише за участие може да го направи, като попълни онлайн регистрационната форма

Събитието се провежда с подкрепата на Община Велико Търново, Нисан България и Ред Бул.

За връзка с организаторите: contact@conceptcreative.org 

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори