Български байкъри с отлично представяне на най-тежкото трасе в Гърция

На 18 и 19 април в градчето на о-в Евия – Кими, близо до Атина, се проведе международно състезание по планинско колоездене „TANK TRALE RACE GREECE 2015” в дисциплината Downhill (Спускане). В него участваха над 160 класни състезатели от много държави, като българските представители бяха 11 от различни клубове.

Характерно за състезанието в град Кими е тежкото трасе, което е познато на байкърите като „най-бруталното” в цяла Гърция. Българските състезатели предизвикаха истинска еуфория сред местната публика, която ги отличи като най-смели и атрактивни, а освен това нашите момчета записаха и страхотни класирания.

Най-предни класиралият се българин е Стивиян Гарев, който зае трето място в категория Мъже Елит. Павел Козарски е седми, а Николай Христов и Александър Русев завършиха съответно 21-и и 24-и.

Стивиян Гатев

Стивиян Гатев

При юношите Илиян Подулински остана на крачка от подиума с четвърто място, а Пресиян Нанев е седми. Останалите българи: Румен Белезирев (10-о място), Минчо Димитров (11-о място), Крисиян Колев (16-о място) и Валентин Василев (27-о място).

Имахме представител и в клас Мастърс. Това бе Николай Желев, който зае 16-а позиция в крайното класиране.

Николай Желев

Николай Желев

Състезанието ще се запомни и с многото падания и тежки контузии на много от състезателите.

Ето и видео:

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори