Състезание по крос-кънтри и крос-кънтри елиминатор в Плевен на 6 октомври

Плевен ще бъде домакин на състезание по планинско колоездене в дисциплините крос-кънтри и крос-кънтри елиминатор. То е организирано от Колоклуб Плевен и ще се проведе на 6 октомври /неделя/.

Ще има цели 8 възрастови групи като стартът и финалът са в парк „Кайлъка“ пред хижа „Среброструй“.

Вижте повече информация от организаторите:

1. Време и място на провеждане

06.10.2013 г., гр. Плевен, парк „Кайлъка”, старт-финал пред хижа „Среброструй”

08.00-09.00 часа – записване и получаване на стартовите номера.
09.00-09.15 часа – техническа конференция.
09.30 часа – Старт по групи – първи стартират състезателите в групи юноши 16-18 г. и мъже 19-40 г.
10.30 часа – старт на най-малките участници – веднага след финиширане на състезателите от първите две групи стартират състезателите от юноши 12-16 г., ветерани, жени и девойки /предполагаемо време – 11.30-12.00ч./
13.30 часа – Старт на Крос-кънтри елиминатор
15.30 часа – Награждаване пред хижа „Среброструй”

2. Възрастови групи 
Деца до 6 г.
Деца 6-12 г.
Юноши 12-16 г.
Юноши 16-18 г.
Мъже 19-40 г.
Ветерани над 40 г.
Жени
Девойки до 18 г.

ВАЖНО: При по-малко от четирима участника в група, те ще участват в по-горната категория!

3. Изисквания към състезателите

Всеки участник е длъжен:
– Да участва с изправен велосипед, да ползва каска и ръкавици по време на състезанието.
– Да има сключена застраховка злополука, валидна за периода на състезанието, за минимална стойност 1000 лв. („Колоклуб Плевен” не поема отговорност за застраховането на участниците).
– Да попълнят Декларация/попълва се на място/.
– За състезателите, които нямат навършени 18 години, родител попълва писмена декларация, в която се упоменава, че разрешава детето му да участва в състезанието.

4. Регистрация и стартова такса

Стартовата такса за всички предварително регистрирани:
Деца до 12 г. – без такса.
За състезателите до 18 г. – 4 лева.
За състезатели над 18 г. – 8 лева.

За състезатели, записали се на старта, таксата ще е съответно 6 лева и 10 лева.

За предварително записване: 
– на ел. поща td_kdolina_pleven@abv.bg изпратете трите имена, телефон, адрес, колоездачен клуб, възрастова група на състезателя или на място в магазин за компютри „Вилмакс”, находящ се на ул. „Сан Стефано” № 22 в гр.Плевен след 23.09.2013 г. За повече информация – телефон 0878/898679.

5.Класиране

Класирането е индивидуално по реда на завършване. С парични награди и медали ще бъдат наградени първите трима състезатели от всяка възрастова група. Общият награден фонд е 500 лв.

6.Информация за трасето

Трасето ще бъде с дължина 11 км, като само по част от него ще се правят обиколки с дължина 3.8 км /отбелязани с червен цвят на картата/, броят на които зависи от възрастовата група.Трасето преминава през широколистна гора и поляни, като се кара само по хубав черен път. Няма технически много сложни участъци и много големи наклони на изкачване и спускане. Едно доста приятно и бързо трасе, подходящо както за утвърдени състезатели, така и за тези, които за пръв път се престрашават да участват в ХС състезание. На мястото, отбелязано на картата с черно кръгче, ще има контролен и подкрепителен пост.

Трасето за Крос-кънтри елиминатор ще е с дължина около 1 км и ще се кара само по хубав горски път, по който на места ще има леки препятствия за затрудняване на състезателите.

Карта на трасето: син цвят – от старта до започване на обиколките; червен цвят – част от трасето, по която се правят обиколките; зелен цвят – след завършване на определения брой обиколки, отиване към финала.

Линк за подробности около маршрута и района на трасето: http://www.sports-tracker.com/#/workout/CecoMladenov/6u9vhjo10e83drbq.

7. Допълнителна информация

Обиколките ще са в зависимост от възрастовата група: За обиколка се смята допълнителното каране по частта от трасето с дължина 3.8 км, обозначена с червен цвят на картата.
Най малките участници до 12 г. ще участват по част от трасето.
Юноши 12-16 г. – само 1 обиколка на цялото трасе
Юноши 16-18 г. – 2 обиколки
Мъже 18-40 г. – 4 обиколки
Жени – 1 обиколка
Ветерани над 40 г. – 1 обиколка
Девойки до 18 г. – 1 обиколка

Ще се проведе надпревара и в една нова, непровеждана досега в България дисциплина, която се нарича „Крос-кънтри елиминатор”. Имаме желание да популяризираме тази дисциплина и се заемаме със задачата за пръв път да проведем състезание. Регламентът в тази дисциплина е, че стартират четирима състезатели по трасе с дължина около 1 км., по което няма големи наклони на изкачване и спускане, но ще има няколко леки препятствия, които ще забавят скоростта на по-неопитните. Целта е да се направи една обиколка и да се финишира първи и втори, защото само тези двама състезатели преминават в следващият кръг. В зависимост от желаещите да се пробват в тази дисциплина ще се направят няколко старта и на принципа на елиминирането ще се определи победителят. Надяваме се тази зрелищна надпревара да се хареса на участниците и публиката и в бъдеще да се изградят трасета и да се провеждат повече такива надпревари.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори