Ентусиаст направи свободна ремонтна вело зона във Варна

Колоездачите във Варна трябва да са много благодарни на Пламен Георгиев. Причината е, че варненецът абсолютно самоинициативно е създал страхотна вело зона за ремонт, която е напълно безплатна за всички, които искат сами да ремонтират велосипеда си или просто да си напомпат гумите.

Георгиев се бори за по-функционална и красива градска среда, а като запален велосипедист е решил да зарадва своите съграждани. Вело зоната е изградена с малко средства и с помощ от приятели.

Velo-varna

Тя представлява тротоар, освободен от автомобили и оборудван със стойка за ремонт на велосипеди, помпа, стойка за заключване на велосипеди под видео наблюдение, кафе машина, свободен интернет и пейка, информира ovarna.bg.
Вело зоната е до градинка на улица „Цани Ганчев“ и не пречи на пешеходците. Самата градинка пък също е поддържана от Пламен Георгиев с негови собствени средства и с дарения от живущите в района.

Вижте и репортаж на БНТ за уникалната вело зона!

velo1 (1)

velo8

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори