Нис победи в поредното колокрос състезание от сериите Superprestige

Световният шампион по колокрос Свен Нис (Crelan-KDL) отново показа голямата си класа, след като грабна победата в състезанието Asper-Gavere от сериите Superprestige. За Нис това бе девета победа на това състезание, а по този начин той увеличи аванса си в генералното класиране на сериите, които продължават цял сезон. Уикендът бе доста успешен за белгиеца, след като преди това в събота той спечели и GP Hasselt.

Нис започна лошо състезанието, но в последствие успя да си проправи път през калните условия и в последствие да изпревари Филип Валслебен (BKCP-Powerplus) в последната кална секция преди финала.

Ларс ван дер Хаар (Rabo Development Team) и Клаас Ванторнут (Sunweb-Napoleon Games) направиха класическия си бърз старт, а в третата от осемте обиколки към тях се присъединиха Нийлс Алберт (BKCP-Powerplus) и Валслебен, докато Нис се опитваше да не изостава.

„Постоянно следях лидерите. Разликата не бе повече от 20 секунди. Това трасе не лъже. Ако формата ти е добра ще завършиш напред“, заяви победителят след състезанието.

В крайна сметка в петата обиколка Нис успя да настигне лидерите заедно с Том Меойсен и Роб Пеетерс, а в това време Валслебен се отскубна напред. Обиколка по-късно Нис го настигна и дуото кара заедно в последните две обиколки като Ванторнут и Пеетерс бяха най-близките преследвачи на 20 секунди назад.

1472093_10152022782865535_404781686_n

В по-големия период от последната обиколка Валсбелен водеше на Нис, но в крайна сметка белгиецът излъга младия немец и отпразнува поредната си победа. В битката за третото място Ванторнут успя да се пребори с Пеетерс.

„Хубаво е да спечеля като световен шампион, особено на моята възраст. По време на последната обиколка пестих енергия за спринта вместо да атакувам на изкачването. Това се отплати“, коментира Нис.

В генералното класиране Нис вече има преднина от 7 точки пред Алберт, който завърши пети в Гавере. Ванторнур е трети.

Следващият кръг от Superprestige колокрос сериите е в Гийтен, Холандия на 24 ноември.

1456739_10152022583595535_962878936_n

 

снимки: cyclephotos.co.uk

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори