Щибар е изненадващият победител в третия етап в Белгия

Зденек Щибар от отбора на Omega Pharma QuickStep е изненадващият победител в третия етап на провеждащия се в Белгия и Холандия Енеко Тур. Втори остана Максимилиано Ариел Рикезе (Lampre Merida), а трети Ларс Боом (Belkin).

Дългият 187 км етап бе доста коварен, а основната група се разкъса на брега, където колоездачите бяха затруднени от силния вятър. Преди последните 2 км се оформи лидерска група от четирима, в която освен завършилите на първите 3 места бе и Юрген Рьоландс от Lotto Belisol.

Боом бе този, който първи се отскубна от другите и изглеждаше, че ще завърши първи. В последните метри обаче той намали темпото и бе изпреварен от Щибар и Рикезе.

„Това бе наистина труден финал”, заяви победителят. „Когато направих спринта на финала, чаках, чаках и чаках за точния момент. Позволих на другите да минат, закачих се за Рикезе, след което направих моя спринт в последния възможен момент, за да бъда достатъчно мощен да го мина.”

Победителят от втория етап Арно Демар остана начело в генералното класиране, но със спечелените бонус точки Ларс Боом се изкачи на второ място и направи важна крачка към защита на титлата си от миналата година. Той е с една секунда зад Демар, а Щибар е на още 2 на третото място.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори