Странджа без ограничения 2016 – планинско бягане, колоездене или пешеходен преход

Скъпи приятели, любители на природата и спорта! Странджа отново ви очаква, с цялата си прелест и гостоприемство. Предлагаме ви нови и незабравими приключения в най-дивите и красиви кътчета на природен парк Странджа.

Планинско колоездене: 30 км; или
Планинско бягане: 30 или 9 км; или
Пешеходен преход: 10 км

Старт: 10.30 часа на 16 април 2016 г.

гр. Ахтопол, Природен парк Странджа

Събитието е част от кампанията „Странджа без ограничения“ на Сдружение „Зелена Странджа“, която цели по-широко представяне на възможностите за туризъм, спорт, отдих и развлечения в Странджа планина.

Организатори са Сдружение с нестопанска цел в обществена полза „Зелена Странджа“ и Община Царево.

В отделните дисциплини могат да участват всички, които имат желание да се движат на чист въздух в планината и се чувстват подготвени за съответното изпитание. Деца под 15 години могат да участват само с придружител. Всички участници се съгласяват с условията на организаторите и приемат да участват на свой риск и отговорност.
Организаторите си запазват правото да изменят предварително обявените условия с оглед гарантиране безопасността на участниците.

Регистрацията става през сайта на Зелена Странджа:
http://zelenastrandja.com/cat_podrobno36.php?id=36&main_category_id=3#zapis

Такси за участие:
– 30 км бягане и колоездене – 20 лв при предварителна регистрация и плащане до 15.03.2016 г.; 25 лв при регистрация и плащане от 16.03.2016 г. до 14.04.2016 г. и 30 лв при плащане на място в деня на събитието.
– 9 км бягане – 10 лв при плащане до 14.04.2016 г. и 15 лв при плащане на място
– 10 км пешеходен преход – 10 лв.

*Деца до 15 г. НЕ ЗАПЛАЩАТ такси!

Важно!
– При внасяне на такса по банков път, моля като основание посочвайте името си и в коя дисциплина ще участвате!
– При неявяване в деня на събитието по вина на самия участник, предварително заплатени такси не се възстановяват!
– Желателно е всеки участник да има валидна планинска застраховка и да си направи предварителен медицински преглед!

Подкрепителни пунктове с вода и леки енергийни храни ще има по трасето за бягане и колоездене на 30 км на следните места:
1. с. Бродилово, 9 км от старта;
2. до моста на река Велека, 23 км от старта.

Програма на събитието:

15.04.2016 – Петък
19.00 – 21.00: Хотел „Невен“, гр. Ахтопол – записване и раздаване на стартови пакети на участниците

16.04.2016 г.
8.30 ч. – Начало на записването на участниците за различните дисциплини;
10.00 – Откриване, приветствия и инструктаж;
10.30 – Старт за бягане и колоездене 30 км:
10.35 – Старт 9 км бягане;
10.40 – Старт 10 км ходене;
14.30 – Начало на церемонията по награждаване на победителите;
16.30 – Разглеждане на Музея на котвата в хотел Невен

Всички участници ще получат грамота и сувенирен медал за спомен. Освен това победителите до трето място в отделните спортни дисциплини ще получат специални медали и награди от спонсорите на събитието.

Описание на маршрутите:
30 km БЯГАНЕ И КОЛОЕЗДЕНЕ: Положителна денивелация – 525 м. Старт от пристанището на гр. Ахтопол, леко изкачване към връх Папия до 180 м н. в. през параклис Св. Константин и Елена и м. Дренчето, спускане до село Бродилово, пресичане на река Велека по мост, следване на реката до самото й вливане в морето през диви гори, зелени поляни и лонгозна растителност, минаване по самата пясъчна коса и газене на реката, връщане обратно към Ахтопол по горски пътища над скалистия, вулканичен бряг на морето.

9 km БЯГАНЕ: Положителна денивелация – 70 м. Старт от пристанището в гр. Ахтопол, бягане по горски пътища близо до живописния вулканичен бряг на морето, достигане до устието на река Велека с неповторимата панорама към най-голямата пясъчна коса на Балканския полуостров, връщане обратно до Ахтопол.
10 km ПЕШЕХОДЕН ПРЕХОД – Начало от пристанището в гр. Ахтопол, преминаване по самия вулканичен бряг на морето, представляващ единствения в България морски геомаршрут, достигане до устието на река Велека с неповторимата панорама към най-голямата пясъчна коса на Балканския полуостров, връщане обратно до Ахтопол.

Заповядайте! Емоциите са гарантирани.

Настаняване…
Участниците в събитието ще ползват 30% отстъпка от цените за нощувка в хотел „Невен“ – гр. Ахтопол, който е разположен на самия бряг на морето на 200 метра от Старт-финала. В хотела се помещава и уникалният археологически музей на котвата, който гостите му ще могат да разгледат безплатно.

За повече информация: https://www.facebook.com/events/880033088778110/

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори