Сензационен победител в Strade Bianche

Талантливият белгиец Тийс Беноот стигна до солова победа

Сензационен победител на Strade Bianche 2018! В запомнящо се състезание, доминирано от тежките атмосферни условия, до голямата победа достигна младият белгиец Тийс Беноот (Lotto Soudal).

Беноот бе определен за бъдеща голяма звезда още през 2015-а, когато завърши пето в Обиколката на Фландрия, а сега записа първата си професионална победа в едно от най-престижните състезания.

Белгиецът атакува от голяма преследваческа група между осмия и деветия сектор на „белите пътища“ и с лекота достигна до лидерите Ромейн Барде (AG2R La Mondiale) и Вут ван Арт (Veranda Willems Crelan).

Когато Беноот реши да атакува по финалния сектор, двамата просто нямаха отговор и единствено се задоволиха с това да продължат заедно, за да си гарантират местата на подиума докато Беноот вече празнуваше на финала в Сиена.

Барде бе в основата на интересните последни километри след атака в осмия сектор, където пък към него се присъедини трикратния световен шампион в колокроса Ван Арт, който демонстрира, че го очаква голямо бъдеще и на шосето.

Двамата прекараха като лидери по-голямата част от последните 50 километра, но Беноот бе прекалено силен за тях в съботния ден.

Алехандро Валверде пристигне четвърти, следван от Джовани Висконти и Роб Пауър на минута и 42 секунди зад победителя. Зденек Щибар, шампион от 2015-а, финишира седми, следван от Петер Саган.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори