Щибар пребори зъбобол, Ван Авермат и Валверде за успех на Страде Бианке

Зденек Щибар преодоля зъбобол, както и съперници като Грег ван Авермат и Алехандро Валверде, за да спечели престижната класика Страде Бианки в първото си участие в тусканското състезание.

Зимата бе тежка за Щибар, който катастрофира лошо по време на Eneco Tour,  а през октомври контузи рамото си в колокрос състезание, което не му позволи да участва в сезона на любимата си дисциплина.

Преди Страде Бианке чехът трябваше да се справя и с проблем със зъбите като в петък гордо публикува снимка от посещението си при зъболекаря.

„Трябваше да отида на зъболекар, но болката нямаше нищо подобно с тази по време на състезанието“, пошегува се Щибар след успеха си. „Усещах как шевовете под временните ми мостове излизат след тренировъчното ми каране и ако бях загубил временните зъби, щеше да е голяма трагедия, щях да пропусна много състезание. Така че трябваше да реша проблема. За щастие, не повлия на състезанието ми.“

Трасето на Страде Бианке бе перфектно за бившия световен колокрос шампион, тъй като близо 50 км от него бе в тежко състояние, прилягащо на Щибар.

Добрата му форма позволи на чеха да остане в лидерската група по време на калните пътеки, в които доста колоездачи изостанаха. По последното изкачване към Сиена, Щибер бе лидер в компанията на Валверде, когато Грег ван Авермат атакува и зае първото място. Чехът обаче моментално отговори, за да завърши първи, следван от американеца и испанеца.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори