Проект за електрически велосипед набра 3.2 млн. долара за 12 дни

Попаднахме на поредния страхотен проект в Indiegogo! 

Става въпрос за електрически велосипед с името Storm eBike. След стартирането на кампанията в сайта за набиране на капитал Indiegogo, за периода от 1 до 13 февруари проектът е набрал 3,28 млн. долара, при първоначална цел на екипа от 75 000 долара!

Създателят на проекта е успял да привлече освен с дизайна и качеството на велосипеда и с ниската му цена – под 500 щ.д. За такава цена човек може да се сдобие с велосипед без електромотора. 

Storm eBike е плажен велосипед, с големи гуми, които правят карането много комфортно. Моделът разполага 350-ватов мотор, който издържа между 50 и 80 километра без презареждане, или около 90 минути. Максималната скорост на движение с мотора е 30 км/ч. Теглото на велосипеда е около 25 килограма. 

Не по-малко впечатляваща обаче е историята на създателя на електрическия байк – сърфистът Сторм Сондорс, който преди време е претърпял тежък инцидент. Тогава той решава, че му е необходим стилен плажен велосипед, за е близо до водата, докато е контузен, макар да му е трудно да върти педалите заради контузия.

 В същото време велосипедът, благодарение на впечатляващите му характеристики, е подходящ за каране в града и в планината. Повече за характеристика на електрическия велосипед и за самия проект, можете да откриете на този линк
Дотогава Сторм работи като дизайнер на играчките за менютата на McDonald’s. Затова се заема сам да създаде колелото, което иска. Свързва се с доставчици на материали от Азия, които познава от работата си и си намира партньор – Джон Хоп. 
Надяваме се тази статия да ви мотивира да преследвате мечтите си и да реализирате проектите си! УСПЕХ!
Velocafe.bg
  • Интересно защо проекти „Човешки живот“, например DMS кампании, не успяват да наберат необходимите средства за 12 дни?

    Факт е, че често се случва и бенефициентът на проекта да умре преди набирането на достатъчно средства?

Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори