Стив Смит спечели спускането в Леопанг, а с това и Световната купа

Стив Смит (Devinci Global Racing) спечели в неделя последния кръг от Световната купа по спускане в Леоганг, Австрия. Тази победа му бе достатъчна, за да изпревари Джи Атертън (GT Factory Racing) в крайното класиране за Световната купа.

Лоик Бруни (Lapierre Gravity Republic) завърши на второ, докато Мик Хана (Hutchinson UR) зае третото място. Подиумът бе допълнен от Атертън (GT Factory Racing) и Джош Брайсленд (Santa Cruz Syndicate).

В началото на състезанието Джордж Бранинг (Trek World Racing) даде най-доброто време, но след това бе изместен във временното класиране от Реми Тирион (Commencal / Riding Addiction). Тяхното време бе подобрено след това и от Конън Фийрън (Kona), а след това и от Брайсленд, чието време бе достатъчно да му осигури петото място.

Бруни успя да подобри постижението на Брайсленд с две секунди и докато нито Атертън, нито Хана успях да бъдат по-бързи, последният участник на спускането – Смит, успя да го направи.

Смит беше на второ място в генералното класиране за Световната купа преди последния кръг, само на няколко точки зад Атертън, който беше на върха през целия сезон.

„Чувството от победата е неописуемо. Това е една сбъдната мечта“ разказва Смит. „Това е и най-голям натиск, под който съм бил през целия си живот. Вложих изключително много усилия, за да достигна до победата“. Смит описва своето спускане като гладко и леко. „Бях отпуснат и карането мина гладко. Трасето беше сухо и спускането ми бе много по-бързо в сравнение с тренировките и квалификацията. Знаех, че бях бърз, но не знаех как са се представили и другите състезатели, докато не пресякох финалната линия и по реакцията на публиката разбрах, че съм спечелил”.

Грег Минар и Аарон Гуин не взеха участие на финала поради травми. Минаар се контузи по време на тренировка тази седмица, а Гуин се възстановява от операция на рамото.

Запис на цялото състезание можете да видите тук: http://live.redbull.tv/events/241/uci-mtb-world-cup-2013-leogang-downhill/

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори