Стефан Христов спечели втория етап от Обиколката на България 2015

Вторият етап от колоездачната обиколка на България (122-километровото трасе от Пловдив до Троян) бе спечелен от Стефан Христов от турския отбор „Бриса“. Българинът поведе и в генералното класиране на надпреварата. Времето на Христов беше 2:55.28 часа, а втори на 1:24 минути зад него остана Олег Земляков. Трети завърши друг казахстанец – Никита Сталнов, който финишира с разлика от 2:02 минути от времето на българина.

Групата се разкъса в началото на Троянския проход, като веднага след с. Кърнаре Христов демонстрира страхотни умения на катерач и атакува първото място, като натрупа сериозен аванс пред останалите. При спускането преднината на Христов се запази, като той и двамата казахстанци натрупаха голяма преднина пред основната група, където беше и словакът Патрик Тибор.

С вчерашната си победа Христов излезе начело на класирането и днес ще носи жълтото трико. Обиколката продължава със 101-километров етап от Троян до Трявна, като повече за етапите можете да прочетете тук.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори