Стартират шосейни колоездачни серии за любители

Страхотна новина за любителите на шосейното колоездене, които обичат и да практикуват любимия спорт. През тази година ще се организират „Шосейни колоездачни серии INCH Sport“ за аматьори!

Сериите ще включват четири състезания в четири български града – Две могили (17 април – общ старт, 72км), Севлиево (15 май – общ старт, 78км), Плевен (4 юни – бягане по часовник, 15км) и Гилянци (5 юни – общ старт, 95км).

Всяко състезание ще дава точки за генералното класиране, което ще определи шампионите в отделните категории след последното състезание.

Сериите се организират от „Спортен клуб Инч спорт“ и е за всички, за които колоезденето е хоби – за любители от 18 до 118 години!

Velocafe.bg е медиен партньор на сериите, така че при нас очаквайте информация за отделните състезания и новини за случилото се в последствие.

Ето и подробна информация от организаторите:

 

Предварителното записване за първите „Шосейни колоездачни серии INCH Sport“започна! 

Общините Две могили, Севлиево, Плевен и Гулянци ще бъдат домакини на отделните етапи, а Сериите се организират от „Спортен клуб Инч спорт“.

Какво са „Шосейни колоездачни серии INCH Sport“?

Ако обичаш колоезденето, активния начин на живот и да предизвикваш себе си, Сериите са твоето място!

Четири състезания, в четири български града. Всяко от тях е самостоятелно предизвикателство и изпитание за духа и тялото, всеки старт излъчва своите герои – тези, които са имали смелостта да стартират, тези, които са имали волята да завършат и разбира се тези, които са успели да се преборят за медалите.

Ако искате да се борите за крайната победа обаче, трябва да сте търпеливи и постоянни – колкото по-напред завършвате в отделните етапи, толкова повече точки трупате. Събралите най-много точки след последното състезание се обявяват за Шампиони на Сериите!

За кого са „Шосейни колоездачни серии INCH Sport“?

За всички, за които колоезденето е хоби – за любители от 18 до 118 години !

Мъжете са разделени справедливо, в 3 възрастови групи – от 18 г. до 40 г. , от 41 до 55 и над 56 г.

Групата за дамите е една – жени над 18г.

За отделните етапи

Етапите в Сериите са 4, с продължителност от 16 до 95 км. Всеки етап се провежда на затворени за МПС трасета и под наблюдението на медицинско лице. Общините в които се провеждат етапите, са основен и много важен партньор на Сериите!

Етап 1 – „Могилите“

17 април (неделя)

Община Две могили е домакин на първи кръг от „Шосейни колоездачни серии INCH Sport“.

Старта ще бъде даден пред Общината и състезателите ще се придвижат към състезателното трасе – нов асфалт, красиви гледки и предизвикателни изкачвания.16 километровата обиколката между селата Батищница – Бъзовец – Чилновще бъде измината 4 пъти от мъжете „18-40 и „41-55“, 3 пъти от ветераните и 2 пъти от дамите . 

Последните 3500 м от всяка обиколка са предизвикателно изкачване, в края на което се открива изключително красива гледка. Там ще бъде и финала на състезание „Могилите“

Етап 2 – „Севлиево“

15 май (неделя)

Старта на втори кръг от Сериите ще бъден даден в гр.Севлиево.

Старт/Финала на обиколката е в село Сенник – родното място на великия Дан Колов. Трасето започва от селото, участниците се насочват към Градница и завиват към с.Душево – равен, но много ветровит участък сред севлиевските полета. За да е още по-предизвикателно, последните 3 км до финала са изкачване. 12 километровата обиколка ще бъде измината между 6 и 3 пъти от различните групи, което означава близо 75 км екшън!

Етап 3 – „Плевен“

04 юни (събота)

Плевен е домакин на най-краткият, но вероятно най-предизвикателен етап – ти срещу часовника! За колко време ще изминеш 16 км?

Очаквайте подробности

Етап 4 – „Дунав“ – Гулянци

05 юни (неделя)

Града край Дунава ще бъде домакин на последният етап от Сериите. И наистина ще бъде „черешката на тортата“ – почти 100 км, на равният, прясно асфалтиран път от Гулянци до с.Гиген! Дали състезанието ще се реши със спринт или вятъра от Дунав ще промени развоя на събитията? 

След финала на „Дунав“ ще бъдат наградени и призьорите в крайното класиране на“Шосейни колоездачни серии INCH Sport“

Какви са таксите за участие в Сериите?

Направихме всичко по силите си, за да ви предложим качествен продукт на достъпна цена. Както ще видите от графиката по-долу, колкото по-рано запазите своето място в Сериите, толкова по-ниска е вашата такса за участие. Така че побързайте!

До 18 април може да се регистрирате с промо пакет за всички 4 състезания, с почти 40% намаление сравнено с редовната цена!

Повече информация за „Регистрация“ ТУК

Повече инфoрмация за Сериите, може да открите в нашият сайт – http://www.inchsport.net/#!inchseries/tetku и в социалната мрежа – https://www.facebook.com/inchseries/

За въпроси, може да ни пишета на sportinch@gmail.com или да се свържете с нас на телефон 088 456 18 63.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори