Старото ръководство на БКС организира среща на клубовете

През юни офисите на федерацията бяха запечатани заради дългове

Неяснотата около случващото се в Българския колоездачен съюз за съжаление продължава с пълна сила, а в последните дни доста хора останаха учудени от информация в сайта на федерацията от 9 януари, която кани колоездачните клубове на „национално съвещание“, което ще се проведе на 14 януари, неясно защо, в сградата на Макском в Пловдив.

Съобщението пък е подписано от бившия президент на БКС Петър Бончев, който все още заема поста си, въпреки че на Общото събрание на съюза в началото на 2014-а бе избрано ново ръководство.

Но защо Бончев все още е начело на федерацията? След решението и избирането на Евгений Димитров за председател на съюза, за кратко настъпи оптимизъм, че ситуацията във федерацията може и да се подобри. Димитров обаче така и не успя да встъпи в длъжност заради жалба от казанлъшки клуб за юридически нередности. Заради нея все още тече съдебен спор и така новото ръководство не може да започне своята работа. В същото време пък Бончев продължава да стои начело на федерацията.

В последствие през 2014-а липсваха национални шампионати в МТБ дисциплините, за да се стигне и до най-голямото дъно – Обиколката на България не се състоя, а в основата бяха задължения на федерацията към предишните ѝ издания.

Внимание за съобщението за срещата на 14 януари обърнаха от най-големия организатор на МТВ състезания у нас Concept Creative, които стоят зад едни от най-силните надпревари в календара.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори