Стана ясен съставът на България за Обиколката на Сърбия

Николай Михайлов ще се включи в състава на националния отбор

Трима млади състезатели на пловдивския велоклуб „Цар Симеон 1898” – Велизар Фурлански, Николай Генов и Иван Алберт Ажи бяха повикани в мъжкия национален отбор на България за стартиращата днес Международна колоездачна обиколката на Сърбия.

Повиквателни за представителния ни държавен тим получиха и двамата бегачи на КК „Несебър” – Александър Алексиев и Марио Сучев, както и най-добрият български колоездач в момента – Николай Михайлов, който от години се състезава за континенталния полски велотим CCC Polkowice.

Международната колоездачна обиколката на Сърбия ще се проведе за 56-ти път в своята история. Надпреварата стартира днес и продължава до 19 юни, като включва шест атрактивни и много интересни състезателни етапа.

Международната колоездачна обиколка на Сърбия е най-голямото състезание на тази страна и е от високия коефициент 2.2. Ползва се с реномето на най-силния колоездачентур на Балканите и едно от най-престижните състезания в Европа.
Обиколката на Сърбия събира по традиция много елитни колоездачи от цяла Европа. Тя носи точки за световната ранглиста при мъжете.

Освен нашите национали, в тура на Сърбия ще участват също държавните тимове на Казахстан, Македония, Босна и Херцеговина, Сърбия, Молдова, Унгария, Хърватска и Словения, осем проконтинентални тима, 6 други клубни чуждестранни състава, сред които и нашият КК „Хемус 1896” – Троян, както 4 отбора от Сърбия.

Надпреварата има доста приличен награден фонд и е включена в спортния календар на международния колоездачен съюз U.C.I.

Тази година участващите отбори в нея са 21 и турът отново ще бъде в рамките на 6състезателни дни , с обща дължина на трасето 1150 км.

В първия състезателен ден днес е предвиден кратък критериум по улиците на Белград -по затворен маршрут, но този пробег не валиден за класирането и е повече за атракция за зрителите и като реклама на състезанието.

Същинският старт на надпреварата е днес слебобед с общ старт от сръбската столица Белград, а първите му 144.5 км са до град Лозница. Финалът е в неделя в градчето Младеновац, като в последния етап ще бъдат изминати общо 124 км.

3 от 6-те специални етапа на състезанието има планирани тежки височинни изкачванияот по 15 километра, едно от които на емблечатичния местен планински връх „Авала”, страдиционни премии за катерачи и за активност.

Ето и кои са всичките 6 етапа от тура на Сърбия:
1. етап: 14 юни, вторник: Белград – Лозница, 144,5 км
2. етап: 15 юни, сряда: Баина Баща – Прибой, 106,4 км
3. етап: 16 юни, четвъртък: Прибой – Нови Пазар, 123,6 км
4. етап: 17 юни, петък: Нови Пазар – Сокобаня, 191,4 км
5. етап: 18 юни, събота: Баня – Врънячка баня, 117.5 км
6. етап: 19 юни, неделя: Врънячка баня – Младеновац 124 км.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори