Стачка на метрото блокира Лондон, колоездачите се забавляват (видео)

Служителите в лондонското метро обявиха 48-часова стачка в знак на протест срещу закриването на стотици работни места. Правителството взе решение да закрие билетни каси в метрото заради повишеното използване на автоматите, а по този начин близо 1000 души могат да загубят работните си места.

Така се стигна до стачката, при която движението на метрото бе спряно изцяло или частично по ключови линии, свързващи източната и западната част на английската столица.Това доведе до тотален хаос по лондонските улици като огромният брой автомобили предизвика невиждани задръствания, в които шофьори стоят с часове на едно място без да могат да се придвижат.

От всичко това печеливши са колоездачите, които показаха, че с две гуми е по-добре отколкото с четири. Както ще видите на следващото видео, колоездачите истински се забавляват със случващото се, тъй като се придвижват без проблеми през грамадните колони от спрели автомобили. На въпросното видео, за 5 минути колоездачът преминава през стотици коли в задръстването.

Хаосът по улиците на Лондон доведе до значително увеличение и на използването на велосипеди под наем – 70% в сряда сутринта. Щастливите колоездачи използват хаштаг #bikethestrike, за да промотират карането на колело по време на стачката, а доброволци организират общи велопътувания за желаещите.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори