Велосипедисти се срещат с фирма-изпълнител заради некачествена велоалея

Серия от писма и жалби за за лошото качество на настилката на велоалеята на булевард „Кн. Мария Луиза“ в София доведоха до организиране на среща между жалбоподателя и фирмата изпълнител, информира сдружение „Велоеволюция“. Срещата ще бъде в петък в 9 сутринта и на нея велосипедистите ще имат възможност да обсъдят проблема с отговорници за качеството на настилката.

Ето още от съобщението на „Велоеволюция“:

Активен велосипедист и гражданин инициира серия от писма и жалби относно качеството на настилката на велоалеята по бул. Кн.Мария Луиза. За човек, който ежедневно велосипедира от кв. Надежда към кв. Красно село, качеството и безопасността са от голямо значение за използването на велосипеден транспорт в София въобще.

Проблемът с тази велоалея бе признат от Столична община, които обявиха използването на полимер-бетоновата настилка като неуспешен експеримент, който няма да се повтаря повече в града.

Редовните велосипедисти си спомнят, че месеци наред горния слой на велоалеята бе изключително компрометиран – с изронена настилка и неравности, представляващи опасност и дискомфорт при каране. През лятото бе изпълнен ремонт, в рамките на гаранционната поддръжка, чрез измазване на изронените петна с ново полимерно покритие. Въпреки това велосипедистите не са доволни от настилката – прозира заключението, че изронването ще продължава да се повтаря всяка година и ще се налага постоянна поддръжка. Повече информация и снимки от ремонта можете да видите тук.

В отговор на иницираните жалби, от Метрополитен ЕАД, са насрочили среща със жалбоподателя и фирмата-изпълнител по гаранцията на велоалеята. Срещата ще се състои в петък, 13.11. от 9.00 ч. на площад Лъвов мост (в началото на велоалеята). Очаква се на място изпълнителят да разясни изпълнените ремонтни работи и тяхното качество и издържливост във времето. От своя страна велосипедистите ще настояват пред Метрополитен ЕАД за конкретна информация по мониторинга, поддръжката и действията за гарантиране на безопасността на движение и ефикасност на вложените средства.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори