Ново състезание – „Спици и бодли“ на 7 май в Казанлък

Ново състезание в дисциплината ХС маратон

Времето се затопля, все повече хора вадят велосипедите и се замислят за предстоящите състезания. Тази година изглежда, че те ще бъдат наистина солиден брой, а не малко ще бъдат и напълно нови в календара.

Такова ще бъде и състезанието в дисциплината ХС маратон „Спици и бодли“, което ще се проведе на 7 май със старт прекрасният град Казанлък.

Организатори на събитието са нашите приятели от „Софийски планински клуб“, а това само може да е гаранция за отлична организация. Velocafe.bg ще бъде медиен партньор на състезанието, така че в следващите седмици очаквайте още новини за надпреварата, маршрута и записването, а ето и първоначалната информация за „Спиди и бодли“:

“Спици и бодли” е първото издание на състезанието по планинско колоездене в дисциплината XC маратон, част от инициативата “Ела на планина”. Датата е 7 май 2016г., а маршрутът започва от гр. Казанлък и се насочва право към Стара Планина. Очакват ви 40 километра асфалт, горски пътища, пътеки и пътечки, почвен и каменист път, а за най-издръжливите сме добавили още 10 километра трасе с повишена трудност.

Преди състезанието ще осигурим безплатна диагностика на колелата ви, а след финала ще ви очакват хамачена градина, лятно кино, музикална сцена и разни вкусотии за хапване и пийване.

Стъпка по стъпка ще ви разкриваме повече подробности за маршрута, категориите, програмата за двата дни и информация за наградите. Записванията стартират на 15 март, когато ще бъдат отворени възможности за купуване на билет от нашата партньорска мрежа или по банков път.

Такса за участие:

Предварително записване – 15лв.

При записване на група от 5 човека – 10лв. на човек

Записване на място – 20лв.

Юноши до 18г. – 8лв.

Състезанието “Спици и бодли” се организира от Софийски планински клуб и Айляк хамак като част от инициативата “Ела на планина”, която цели да популяризира планинските спортове у нас.

За повече информация можете да се свържете с нас:

Имейл: office@spk.bg

Velocafe.bg
Повече в МТБ, Събития
Странджа без ограничения 2016 – планинско бягане, колоездене или пешеходен преход

Скъпи приятели, любители на природата и спорта! Странджа отново ви очаква, с цялата си прелест и гостоприемство. Предлагаме ви нови и...

Затвори