Отново ще има „Спици и бодли“ – крос-кънтри състезание край Казанлък

И тази година в календара на любителите на планинското колоездене попада „Спици и бодли“ – едно много интересно състезание по ХС планинско колоездене и щафетно трейл бягане в подножието на Стара планина до град Казанлък.

Датата за третото издание на надпреварата е 12 май, но самото състезание не е единственото, което ви очаква през уикенда, защото участници и зрители ще се насладят още на лятно кино, музика на живо, каравана с хапване и наливна бира, и възможността за спане под открито небе.

Състезанието по планинско колоездене ще се проведе при масов старт на две трасета – късо и дълго. Късото трасе е с дължина от 37 километра и обща положителна денивелация от 1274 метра. Дългото трасе е с дължина от 47 км и денивелация от 1781 м метра.

Състезанието по бягане ще бъде щафетно в отбори по двама състезателя, които общо ще изминат дистанцията по трасето от 37 км.

До 23 март тече ранно записване, което е 20 лева за колоездачите и 40 за отбор от двама бегачи. След това цената е по 30 лева за колоездач и 50 за отбор бегачи. Има възможност и за плащане на място, както и за групови отстъпки. За регистрация – ТУК!

Още за трасетата:

37 км колоездене

“Късото” трасе е с над 1200 метра положителна денивелация, която бегачи и колоездачи трябва да преодолеят в рамките на 37 км. Трасето преминава почти изцяло по черен път.

Трасето включва стръмни изкачвания и приятни спускания. Подходящо е за
колоездачи от всякакви ниво.

47 км колоездене

Дългото трасе е с положителна денивелация от почти 1800 метра като в най-високата си точка достига 1118 метра надморска височина. От нея се открива страхотна гледка към долината на розите.

Трасето включва сериозни изкачвания и технични спускания. Подходящо е за напреднали състезатели.

37 км щафетно бягане

“Късото” трасе е с над 1200 метра положителна денивелация, която бегачи и колоездачи трябва да преодолеят в рамките на 37 км. Трасето преминава почти изцяло по черен път.

Щафетата се предава в с.Горно Изворово, точно на 18.5 км. Осигуряваме транспорт за двете щафети, като ще закараме втория участник до с.Горно изворово и съответно ще върнем първия участник в щафетата на старт-финала в Казанлък.

Настаняване
Традиционно състезанието се провежда в една от първите съботи на месец май, като реално събитието стартира в петък вечер с лятно кино. В събота в рамките на целия ден има различни активности навън: хамачни градини, различни видове йога, конна езда и др. Те всички са със свободен достъп и са предназначени за всички, които искат да прекарат ефектино свободното си време навън. В събота вечер е и кулминацията на тридневното ни събитие, в което започва да се лее безпардонно много бира от караваната разположена в близост до лагера ни и да подскачаме пред музикалната сцена, на която цяла нощ свирят различни изпълнители. В неделя обикновенно се събуждаме по някое време и всички оцелели от предния ден и вечер почистваме дружно поляната ни.

Обособен палатков лагер
Освен възможностите, които предлага град Казанлък, на мястото на състезанието ще бъде организиран и палатков лагер. Всички състезатели и гости са поканени да се присъединят към него.

Течаща вода и тоалетна
В близост до лагера има налична течаща питейна вода и тоалетна.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори