Как премина първото издание на „Спици и бодли“?

В събота край Казанлък се проведе първото издание на „Спици и бодли“ – състезание по планинско колоездене в дисциплината крос-кънтри.

Въпреки ужасяващите прогнози за времето и очакваното обилно количество дъжд, в събота на старта пред Художествента гимназия „Акад.Дечко Узунов“ в град Казанлък застанаха 146 велосипедисти…и 1 бегач.

През целия състезателен ден времето се запази облачно, но сухо. Състезателите трябваше да преодоляват по пътя към финала много кал, дълбоки реки и стръмни баири. По средата на трасето, в село Горно Изворово, организаторите бяха подготвили подхранващ пункт, където състезателите можеха да презаредят енергийните и водни запаси.

По време на цялото състезание, на старт/финала имаше различни дейности, като хамачни градини, въздушна йога и акро йога. Всеки желаещ можеше да изпробва тези неща напълно свободно.

За радост на всички, контузиите липсваха почти изцяло, което от своя страна направи така, че спасителният екип от „Пистова спасителна служба“ да „скучае“.

В края на състезателния ден групата Faded Square успя да вдигне настроението на всички смелчаци, решили да останат до края на съботния ден. По време на тяхното изпълнение, Бояна Русева показа на всики присъстващи своите умения във въртенето на огън – ПОЙ.

Организатори на надпреварата бяха нашите приятели от Софийски планински клуб, както и Айляк Хамак, които обещават да превърнат състезанието в ежегодна традиция.

Вижте ТУК и класирането в отделните категории!

Вижте СНИМКИ от състезанието!

Velocafe.bg
  • Ivo Roilev

    Нито времето се запази сухо (валя 2 пъти, вярно слабо, но си валя)
    Нито пък имаше много кал, почвата е доста песъклива

Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори