SOS Велосипеден тур 2015 – 2400 км в помощ на изоставените деца

11202831_844926532266371_762602601070854085_o

На 30 май в 10:30 ч. от Борисовата градина стартира „SOS Велосипеден Тур Европа 2015“. Събитието е част от програмата за отбелязването на 25-годишнината на „SOS Детски селища България“ – организацията, която вече 25 години казва „ДА! НА ЩАСТЛИВОТО ДЕТСТВО“.

По този повод българинът Даниел Миленов и македонецът Люпчо Кръстев, ще изминат 2400 км – от България до Австрия в помощ на децата от SOS – Детски Селища.

През 2014 г. Даниел и Люпчо, които са израстнали в домове от SOS – Детски селища, успяха да изминат на колела 1900 км през шест страни. Слънце и дъжд, мъгла и дори сняг – минаха през всичко. Беше тежко, но не се отказаха, водени от желанието да споделят своите истории за израстването им в „SOS Детски селища“ и да вдъхновят повече хора да помагат на децата.

През юни 2015 г. Дани и Люпчо ще направят SOS Велосипедния тур традиция като включат повече колоездачи и го изкарат извън пределите на Балканите. Ще стартират от София и ще финишират в Имст, Австрия, където през 1949г. е построено първото SOS Детско селище и където се е родила идеята, която дава дом, семейство и щастливо детство.

dani i ljupco

През 2015 г. Сдружение „SOS Детски селища България“ празнува 25-годишен юбилей от учредяването си. Организацията, която си поставя за цел да осигури пълен с обич дом за всяко дете, ще отбележи годишнината си с поредица от различни активности и инициативи, обединени под мотото „25 години ДА! на щастливото детство“.

„25-годишнината на SOS Детски селища България, която честваме тази година, е един разказ за деца, за тяхното щастливо детство иизрастване. За тези 25 години сме написали не една глава от голямата книга, наречена „SOS Детски селища“. „SOS Велосипеден тур Европа 2015“ е продължението на една глава от тази книга, на едно партньорство, което стартирахме миналата година заедно с Аурубис България – основен спонсор на велотура.“ – споделя Пламен Стоянов, Национален изпълнителен директор на „SOS Детски селища България“.

Подкрепете тяхното предизвикателство! Помогнете им да разпръснат обичта и топлината! Кажете „ДА! на щастливото детство!“. Инициативата се осъществява със съдействието на генералния спонсор – Аурубис България.

Нова и допълнителна информация търсете скоро в събитието във Фейсбук

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори