София става част от мащабен колоездачен проект

В рамките на инициативата в столицата ще се проведат велошествие и акция за даряване на велосипеди

София посреща Южния отбор от кампанията Велосъбитие за Европа (#BikeForEurope), който тръгва от Солун и ще пристигне във Виена за началото на Европейската седмица на спорта 2018 г. София посреща Южния отбор от кампанията Велосъбитие за Европа (#BikeForEurope), който тръгва от Солун и ще пристигне във Виена за началото на Европейската седмица на спорта 2018 г.

Във вторник, 4 септември 2018 г., от 18:30 зад Паметника в Княжеската градина ще стартира символично велошествие с участието на международния отбор, което цели да популяризира ползите от колоезденето като физическа активност, устойчив транспорт и отговорност към природата. Маршрутът е определен по следния начин: Сборен пункт зад Паметника – Стадион „Васил Левски“ – северна велоалея по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ – ул. „Георги С. Раковски“ – бул. „Васил Левски“ – Сборен пункт зад Паметника. Организаторите канят всички софиянци и гости на града, които желаят да подкрепят кампанията, да се включат във велошествието.

На следващия ден, 5 септември 2018 г., от 10:30, ще се проведе акция за даряване на велосипеди и интерактивен урок по безопасност на движението в Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания в кв. Надежда, София.

Ползите за здравето от колоезденето са многобройни и добре известни, а при младите хора този спорт има и изключително важна социална роля – помага за концентрацията, позитивността, автономността и академичните им постижения. Запознавайки децата от Центъра с основните правила за движение и предоставяйки им велосипеди на постоянно разположение (със съдействието на 1bike.bg), организаторите се надяват да развият дълготрайно както тяхната любов към колоезденето, така и гражданската им отговорност като участници в движението по пътищата.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори