София ще има нов модерен стрийт парк за байкъри

Нов съвременен комплекс от уреди и съоръжения за екстремни спортове ще бъде изграден в София. Още през април 2014 г. в пространството пред НДК ще бъде завършен началният етап по реализацията на най-модерния комплекс на открито в Югоизточна Европа, съобщиха от пресцентъра на Министерството на младежта и спорта.

Проектът „SOFIA STREET PARK 2014” се осъществява под патронажа на министър Мариана Георгиева в партньорство с „Флаш медиа” АД и международната компания „Sensible Answers”.

Комплексът ще бъде с три нива на трудност за начинаещи и напреднали скейтбордисти и байкъри, които ще имат възможност да развиват своя потенциал с любимите си спортове. Той е проектиран по концепция на младежите от компанията „Sensible Answers”, която има световен опит в консултацията и създаването на паркове за спортове на открито. Капацитетът на SOFIA STREET PARK 2014 ще бъде 600 млади хора. Планирано е изграждането и на сцена за улични изкуства, фотоволтаично осветление и ползването на безплатен безжичен Интернет.

Изпълнителният директор на „Флаш медиа” АД Атанас Лозанов съобщи, че идеята за изграждането на проекта у нас възниква през май и благодари на ММС, че се включва в него.

Консултантът на проекта от страна на международния партньор „Sensible Answers” Александър Кюркиев подчерта, че страната ни е известна в света със своите скейт спортове, имаме шампиони като скейтбордиста Явор Стоянов и Николай Найденов, който е 4-ти в света на кънки.

След пресконференцията във фоайето на Националния стадион „Васил Левски” професионалистите направиха демонстрации с БМХ и скейтборд.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори