„София диша” ни показа ръчно и уникално украсяване на велосипеди

На 18-ти август в столицата се проведе третото по ред събитие от фестивала „София диша”. Темата на провелия се на ул. „Пиротска” мултижанров фестивал от градски тип този път бе „Ветрове от цветове”, като преобладаваха ръчно изработените материали, местата за забавленията за деца, както и за хапване на домашно приготвени лакомства.

Това, което привлече Velocafe.bg на „София диша”, бе възможността за ръчно и уникално украсяване на велосипеди, която бе предоставена на гостите на фестивала от сдружение „Макара”. Ние присъствахме на разкрасяването на един велосипед, чийто модел все още не е сред най-популярните у нас, а именно 20-цолов сгъваем.

„Бях скептична преди да започнат с украсата. След което реших: какво пък, ако ще правя нещо, да го правя докрай. Ако ще имам небивало колело, трябва да е наистина такова. Оказа се, че е съвсем лесно постижим ефект. За моя радост хората, които минават покрай нас, се смеят от сърце, а смехът пък е здраве”, коментира притежателката му Дони Бояджиева, която се забавляваше заедно с екипа от „Макара”, докато украсяваха с ленти и цветни орнаменти велосипеда.

Естествено, за пореден път не липсваше редовното присъствие от десетки велосипедисти, дошли да се запознаят от близко с културното събитие. По наши наблюдения дори беше трудно човек да намери къде да завърже колелото си, за да разгледа спокойно пъстрата ул. „Пиротска”. Това за пореден път показва, че освен с идея за опазване на природата и здравето си, те мислят и за културата и своята ерудираност.

Тук може да разгледате и кадрите, които видяхме през обектива на Георги Георгиев от Velocafe.bg!

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори