Стив Смит пръв в спускането в Норвегия, битката между него и Атертън продължава

Стив Смит остана непобеден в Хафйел, Норвегия, след като спечели състезанието в спускането от Световната купа по планинско колоездене в неделя.

Канадецът победи Дани Харт и Андрю Нийтлинг за третата си кариерна победа в Световната купа. Сам Бленкинсоп и Грег Минар допълниха първата петица.

Нийтлинг даде най-бързо време в началото на състезанието, а силният дъжд по хлъзгавото и скалисто трасе доведе до много катастрофи на фаворитите. Харт бе първият, който направи по-бързо спускане с 1.142 секунди.

Смит обаче се справи по-добре от Харт и застана на челото на класирането. „Беше коварен ден. Тренирахме цяла седмица на слънце и прахоляк, а днес бе ужасно. Валя цял ден“, заяви Смит. „Пързалях се през цялото време. Миналата година постигнах страхотна победа тук в Норвегия и да го повторя е страхотно.“

Световният шампион Минар направи добро състезание, но това не бе достатъчно, за да изпревари Смит. Най-бързият в квалификацията Джи Атертън тръгна последен по трасето и изглеждаше добре в началото, но допусна грешка и се удари в дърво. Така той загуби ценно време и завърши едва 12-и.

Все пак Атертън продължава да води в генералното класиране с малка преднина от 17 точки пред Смит. Този уикенд в Леопанг ще бъде последното състезание в спускането, където ще се определи и победителят в генералното класиране.

При жените Рейчъл Атертън спечели състезанието и така увеличи преднината си в класирането. Втора завърши Манън Карпентър, а тройката допълни Мириам Никол.

Вижте пълен запис от състезанието: http://www.redbull.com/en/bike/holy-shit-video/1331610368849/uci-dhi-hafjell-2013-world-cup-live

 

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори