Слънчев бряг приема силен международен колоездачен тур

Морският курортен комплекс Слънчев бряг за втора поредна година ще приеме силния международен колоездачен тур за младежи „Мемориал Димитър Янков“.

Престижната надпревара ще събере край морето елитни млади колоездачи от почти цяла Европа и отново е в памет на известния бизнесмен, голям общественик и голям радетел на колоезденето в България Димитър Янков – основател на местния колоездачен клуб „Несебър“.

Международното​ колоездачно​ състезание ще се проведе от 14 до 18 май, а негови организатори отново са хотелско дружество „Слънчев бряг хотел Холдингс“, Българският колоездачен съюз и община Несебър. Тази година стартът е четиридневен и включва пролог и три състезателни етапа, с дължина на трасето над 250 км.

В регламента домакините са предвидили три общи старта, както и атрактивен колокритериум по алеите на курорта в последния състезателен ден от надпреварата – за купа „Казино Хризантема“. Критериумът обаче няма да бъде валиден за крайното класиране, а ще бъде повече за атракция на гостите на курорта и състезателите.

„Мемориал Димитър Янков“ ​ще започне с атрактивен пролог по улиците на Слънчев бряг, който  ще бъде валиден за определяне на ​носителите на лидерските фланел​ки. 

„​Целта на  това международно  състезание ​ е да  популяризира колоезденето и да развива  сред младите хора този здравословен и красив спорт. Очакваме да участват силни състезатели. Като домакини и организатори на това международно състезание ще дадем и възможност на многобройните участници от чужбина да опознаят красотата на България и българското Черноморие, а за гостите на курортния комплекс този старт ще бъде запомняща се атракция и преживяване“,  коментираха двамата директори на  ​надпреварата ​ Пейко Янков и Ивалина Янкова.  

3

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори