Sky обяви кои ще помагат на Крис Фрум на Tour de France

Отборът на Sky обяви своите осем колоездачи, които ще подкрепят Крис Фрум в преследването на неговата цел за трета титла от Tour de France.

Съставът определено е много силен като си личи, че е ориентиран към планинските етапи, в които Фрум ще има най-силна нужда от подкрепа.

Сред състезателите на британския отбор ще бъде Микел Ланда, който бе лидер на тима на Giro d’Italia, но напусна надпреварата заради болест в 10-ия етап. Сред избраниците е и Серхио Енао, който бе извън сметките докато UCI разгледа неговия биологичен паспорт. Въпросът вече е изяснен и Енао също ще помага на Фрум.

Още подкрепа в планините ще дойде от намиращия се във форма Вут Пулс, който изигра важна роля за Фрум на Alpe d’Huez миналата година, както и от Микел Ниеве, който също кара на Джирото и се доказа като солиден план Б, печелейки планински етап.

Герант Томас също е налице и ще помага на Фрум като в същото време със сигурност и сам ще се цели в добро място в генералното класиране.

Тимът допълват британците Иън Станард и Люк Роу, както и световният шампион по часовник Васил Кириенка.

За класата на Sky говори фактът, че „зад борда“ останаха имена като бившия световен шампион Михал Квятковски и опитния Николас Роуч, както и Леополд Кьониг и Питър Кеноу.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори