Sky обяви много силен състав, който ще подкрепя Фрум на Тура

Еган Бернал ще дебютира на Tour de France

Team Sky потвърди своя състав за Tour de France. Разбира се, той е воден от Крис Фрум, чието участие изглеждаше под въпрос до последно. Организаторите от ASO искаха да забранят участието на настоящия шампион от всеки един от Гранд Туровете, но след като UCI го оневини, Фрум получи право да защитава титлата си.

Както се очакваше, дебют в Тура ще направи големия талант при катерачите Еган Бернал.

Герант Томас влиза в състезанието в ролята на втори лидер на Sky, който все пак ще трябва да помага на Фрум при нужда.

Като цяло британският тим е много силен като в него влизат още Джонатан Кастровиехо, Михал Квятковски, Люк Роу, Ваут Пулс и Джани Москон.

Фрум, чийто проблем бе двойно над нормата количество салбутамол в проба, дадена по време на Vuelta a Espana 2017, ще опита да изравни легендата Едик Меркс с четири последователно спечелени Гранд Тура и пет титли на Tour de France. При успех Фрум би се превърнал и в първия колоездач в последните 20 години, който печели Джирото и Тура едно след друго.

„Последните 12 месеца бяха най-тежките, но и най-невероятни в моята кариера. Никога не съм започвал Tour de France, след като съм карал Giro d’Italia, а това означава напълно различен подход към сезона. Но научих много от карането на Вуелтата веднага след Тура миналата година и това ми дава увереност, влизайки в състезанието“, сподели Фрум в официалното прес съобщение.

Ваут Пулс е единственият освен Фрум, който също участва в Джирото. Той е един от ключовите грегари на Фрум и завърши 12-и в Италия.

Томас пък е в отлична форма, след като спечели Критериум Дофине и британската титла в часовника. Той ще е много важен и в 9-ия етап по паветата към Рубе.

В тима има двама дебютанти на Тура в лицето на Бернал и Москон. В първия си сезон на ниво Световен тур колумбиецът впечатлява с изявите си, завършвайки втори в Обиколката на Романдия и печелейки Обиколката на Калифорния, а всичко очакват с интерес на какво е способен във Франция.

Москон пък се представи отлично в първото си триседмично състезание – Вуелтата през миналата година.

Кастровиехо и Квятковски ще подкрепят Фрум в средно високите планински етапи и в по-ниските етапи на големите изкачвания. Роу пък ще има важната роля Фрум да мине без проблеми през първата седмица.

Тимът е и много добре подбран спрямо отборния часовник в третия етап, където много ще се очаква от Кастровиехо.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори