Сър Брадли Уигинс получи рицарско звание от Кралицата

 

Сър Брадли Уигинс получи своето рицарско звание от Кралицата на Бъкингам Елизабет II на официална церемония, която почете неговите заслуги към колоезденето.

Състезателят на Team Sky се превърна в национален герой за Велокобритания през 2012 година, когато се превърна в първия британец, спечелил Тур дьо Франс и златния медал в часовника на Олимпиадата в Лондон.

Уигинс бе удостоен от Кралицата с традиционно докосване с меч върху раменете, а по време на същата церемония със званието Сър бяха почетени актьорът Аниш Капур, музикантът Поли Харви и двама войници, служили в Афганистан.

„Не съм си представял, че ще някога ще стана рицар, така че това е невероятна чест, но малко не мога да повярвам, така че ще трябва известно време да го осъзная“, заяви откровено Уигинс пред британските медии.

„Никога не е имало съмнение, дали да го приема или не, по-скоро е въпрос на това, че не съм си се представял като Сър, а и най-вероятно никога няма. Не искам да се възползвам от статуса, така че по-скоро е за моето семейство. Хубаво е за моите родители и моите баба и дядо да могат да казват, че съм рицат, а и за моите деца за в бъдеще.“

„Беше доста изнервящо всъщност. Все още треперя, честно казано. Говорех с някои от другите удостоени хора и ги питах за какво са почетени, а това са исторически неща, новаторски науки или нещо такова. Аз спечелих колоездачно състезание и наистина се чувствам по-ниско от другите.“

Уигинс е известен, че обича да купонясва, когато има повод, но сега е изцяло концентриран върху тренировките си за новия сезон и явно няма да се отдаде на забавления.

„В крайна сметка това е краят на един път в смисъл, че това е върховият момент на случилото се от миналото лято, въпреки че бе преди повече от година.“

„Сега гледам напред, опитвам се да се концентрирам за следващия олимпийски цикъл, но е невероятна чест, наистина е. Най-вероятно ще тренирам тази вечер. Ние (моето семейство и аз) ще прекараме следобеда заедно, но оставам тук да тренирам до Коледа“, допълни Уигинс.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори