Ники Михайлов 23-и в пролога в Сибиу

Николай Генов бе най-бърз от селекцията на България

В сряда стартира Обиколката на Сибиу, в която има солидно българско участие в лицето на Николай Михайлов (CCC Sprandi Polkowice) и националния отбор на България.

Румънската обиколка започна с техничен 2,2-километров пролог в историческия град на Сибиу, който включваше дълги участъци с павета, както и цели 20 завоя.

Домакините бяха зарадвани с първата румънска победа в петгодишната история на състезанието. Тя бе постигната от Андрей Нечита, който измина разстоянието за 3:25.77 минути.

Втори остана Джакомо ерлато (Nippo-Vini Fantini) на 2 секунди, на колкото бе и третият – съотборникът на Ники в CCC Адриан Курек.

Именно най-елитният роден колоездач в момента даде най-доброто време от българските колоездачи. Михайлов бе 23-и с изоставане от 10 секунди.

Най-бърз от селекцията на националния отбор бе младият талант Николай Генов, дал 63-о време с пасив от 19 секунди спрямо победителя.

Друг младок в лицето на Иван Ажи бе 76-и на 24 секунди, следван веднага от държавния шампион Георги Георгиев със същото изоставане.

Стефан Христов завърши 82-и на 26 секунди, Станимир Чолаков е 86-и на 28, а Михаил Михайлов 103-и на 33 секунди.

Михаил Михайлов
@Turul Ciclist Al Sibiului

Днес е първият етап – 193,5 км в Трансилвания като стартът и финалът са в Сибиу.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори