Михайлов и националният отбор на България стартират в Обиколката на Сибиу

Докато Tour de France в разгара си, на север от България ще има друго интересно състезание – Sibiu Cycling Tour, което ще следим с интерес поради простата причина, че в него ще участват цели 7 българи.

Николай Михайлов попадна в състава на своя полски CCC Sprandi Polkowice за надпреварата, в която ще участва и националният отбор на България.

Държавният шампион Георги Георгиев и миналогодишният първенец от Обиколката на България Стефан Христов са най-опитните в нашия състав и ще трябва да поведат младите таланти Николай Генов, Михаил Михайлов и Иван Ажи. Станимир Чолаков допълва шестицата на България.

„Надяваме се на добро представяне във втория етап и в отборния часовник. Надяваме се да няма катастрофи, това е добро състезание“, споделиха от българския лагер при представянето на отбора.

Ники Михайлов пък започва надпреварата със самочувствието от седмото място в генералното класиране през 2015. Той е участвал 3 пъти в Сибиу, а сега ще бъде главен помощник на лидера Давиде Ребелин.

„Имаме мотивация да спечелим състезанието. Ще дадем най-доброто от себе си и се надяваме да победим“, сподели Ники преди старта.

Снимка: Turul Ciclist Al Sibiului

Снимка: Turul Ciclist Al Sibiului

Надпреварата стартира днес с пролог, а след това ни очакват още четири етапа. Обиколката на Сибиу ще се проведе за шести път като дебютното издание през 2011 бе спечелено от българина Владимир Коев.

Пролог – Sibiu – Sibiu (2,3km)
Етап 1 – Sibiu – Sibiu (193,5km)
Етап 2 – Sibiu – Paltinis (210km)
Етап 3 – Bâlea Lac – Bâlea Lac (6,8km)
Етап 4 – Sibiu – Sibiu (143km)

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори