Да! Николай Михайлов шампион в Обиколката на Сибиу!

Николай Михайлов (CCC Sprandi Polkowice) постигна най-големия успех в кариерата си, след като стана шампион в Обиколката на Сибиу, част от календара на Европейския тур.

Само няколко дни, след като разбра, че няма да участва на Олимпиадата в Рио, Ники заби звучен шамар на хората в БКС, триумфирайки в престижната румънска обиколка.

В последния етап на състезанието Михайлов финишира спокойно в основната група, с което узакони големия си успех.

В основата на триумфа на Ники в Сибиу бе страхотната му победа в „кралския“ втори етап, след който българинът натрупа комфортна преднина пред конкурентите си. Авансът дори бе увеличен след петото място в съботния часовник, а днес всичко завърши благополучно в етапа, който бе за спринтьорите.

Победата в него бе за Давиде Видано (Androni), следван от Матео Малучели (Unieuro Wilier) и Едуард Гросу (Nippo-Vini Fantini). Петима от шестимата колоездачи от българския национален отбор също финишираха с времето на победителя като само Михаил Михайлов изостана от челната група.

В генералното класиране Ники Михайлов остави на 4:33 минути зад себе си втория Франческо Гавази (Androni). Топ 3 допълни Алекс Турин (Unieuro Wilier) с изоставане 5:35. Михайлов си заслужи и 125 точки за ранглистата на UCI. По 3 точки за нея си заслужиха още двама българи в лицето на Георги Георгиев и Стефан Христов, които завършиха съответно 22-и и 23-и с изоставане от 13:56 и 14:21.

Станимир Чолаков зае 76-о място с пасив от 35:16, Иван Ажи е 87-и на 40:03, Николай Генов е 91-и на 44:15, а Михаил Михайлов е 102-и на 1:12:24 часа.

В отборното класиране България е на 15-а позиция от 18 тимове, а класирането се води от тима на Ники Михайлов CCC Sprandi Polkowice.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори