Четирима българи с времето на победителя в първия етап в Сибиу

Стееле фон Хоф (One Pro Cycling) бе най-бърз във финалния спринт

Четирима от седемте българи участници в Обиколката на Сибиу, завършиха в групата на победителя в първия етап на престижното румънско състезание.

Профилът на трасето в Трансилвания предполагаше, че всичко ще се реши от финален спринт, а последният оцелял от откъсналата се група бе Даниел Турек (Cycling Academy Team).

При оставащи 3 километра обаче и чехът бе прихванат и всичко се реши от спринтьорите. Стееле фон Хоф (One Pro Cycling) бе най-бърз, следван от италианците Давиде Вигано (Androni Giocattoli) и Филипо Фортин (GM Europa Ovini).

Най-предно класиран от българите бе Ники Михайлов, заел 33-о място като Ники бе най-предно класиран и от целия отбор на CCC Sprandi Polkowice.

Станимир Чолаков (66-и), Стефан Христов (70-и) и Георги Георгиев (78-и) също бяха с времето на победителя.

Иван Ажи е 89-и на 5:34 минути в първата голяма група след челната, а Николай Генов зае 101-а позиция на 7:03.
Михаил Михайлов финишира 107-и на 22:01 спрямо победителя.

В петък предстои вторият етап, който е и най-дългият в обиколката. 231 километра от Сибиу до Палтинис, а от националния отбор споделиха още преди началото на състезанието, че ще концентрират усилия именно в него.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори