Ще има втора „Критична маса София“

След успешното провеждане на първата „Критична маса София“, организаторите вече определиха дата за Критична маса София 2!

Вело събитието ще се проведе на 29 юли /петък/ като стартът е 19 часа на Пилоните на НДК.

А вие можете да видите как премина първото издание на Критична маса София.

Ето още подробности от организаторите:

Не пречим на движението, ние сме движението!

Критична маса е социално вело-събитие, целящо да припомни на всички останали, че ние също сме участници в движението. Призоваваме всички велосипедисти, както и велоклубове, да се включат и разпространяват събитието, за да достигне наистина критичната маса, нужна за промяната, която търсим.

Държим да напомним на шофьорите да не паркират на велоалеите така, както ние не си оставяме велосипедите по средата на улицата.
Държим също така да им напомним, че са длъжни да пазят водачите на двуколесни ППС, КАКВИТО СА ВЕЛОСИПЕДИТЕ. Уважаеми шофьори, моля, оставяйте повече разстояние при изпреварване! Двуколесните ППС нямат стабилността на четириколесните.
Държим да напомним на пешеходците да не вървят по велоалеите, защото тротоарите са предназначени за тях.
Държим органите на реда да подхождат обективно към инциденти, включващи велосипедисти.
Държим институции, кметове и фирми-изпълнители да си вършат коректно работата, изграждайки адекватна вело-инфраструктура, както и поддържайки я в последствие. И то не само предизборно.
Държим цялото общество да се съобразява с нас така, както и ние се съобразяваме с него. Защото изборът на велосипед пред автомобил означава по-малко задръствания, по-чист въздух и по-здравословен начин на живот.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори