Ще има велоалея между Царево и къмпинг „Арапя“

Велоалея ще свързва Царево и къмпинг „Арапя“. Това ще стане, след като бъде реализиран проектът „Велосипедни алеи в Къркларели и Царево“, информира e-burgas.com.

Новата велосипедна алея ще започва от Зона Север в Царево и ще стига до „Арапя“ по трасето на съществуващ път между общинския център и Лозенец.

„Политика на Общината е да развие веломаршрути, свързващи всички населени места. Като, разбира се, Царево-Лозенец е приоритет. Това ще бъде следващият сегмент, който ще развием “, коментира за e-Burgas.com кметът на Община Царево инж. Георги Лапчев.

„Изграждането на велоалеи се приема много радушно както от местните хора, така и от гостите на общината. Те са необходими. Създаването им е свързано с политиката ни за това да съхраним живота. Идеята не е просто да направим велоалеи. А да отделим велосипедистите и пешеходците от пътното платно. Защото макар и да има правилник за движение по пътищата, пак се стига до инциденти. За това ще правим велоалеи – за да имаме стопроцентова сигурност“, категоричен бе градоначалникът. Той припомни случая със загиналия велосипедист, жител на Царево, който беше пометен от автомобил само преди няколко месеца.

Във Варна планират да пуснат 200 електрически велосипеда под наем

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори