Ще има ли Обиколка на България? Отговор трябва да има днес

 

След като от новото ръководство на Българския колоездачен съюз споделиха преди няколко дни, че според тях провеждането на Обиколката на България е пред провал, сега такава информация се появи и от официалната страница на Обиколката в интернет.

Там се появи статия със заглавие „Ще има или не това е въпросът!“, в която се съобщава, че е доста възможно състезанието да не се проведе като официална информация се очаква до края на деня.

На своята страница във Фейсбук, от организаторите споделиха още няколко мнения, които навеждат на мисълта, че Обиколка на България може да няма.

Ето някои от тези мнения:
„В 90-тата годишнина от Обиколката на България ще има прекъсване. Може би няма да има издание, което да бъде посветено на първото издание на най-голямото ни колоездачно издание…“

„Няма да има. Шансът тази сутрин бил 1% очакваме информация обещана ни е до края на работния ден“

„Чак такъв проблем не е имало от 90-те години  Молим се да се вземе решение в плюс на състезателите, българското колоездене и почитателите на спорта“

В същото време пък се появи и друга информация, че Обиколка все пак ще има и тя ще включва пет етапа.

Така че, всяка информация все още е предпоследна и чакаме официално потвърждение, каквото е обещано до края на деня.

Прочетете и статията в сайта на Обиколката, който публикуваме без редакторска намеса:

Ще има ли 64-то издание на най-голямото колоездачно състезание в България или не. Това се питат всички в колоездачните среди в България и не само. Едно от най-старите състезания в Европа е на път да не се състои заради неуредици във властта. Съдийската колегия на България отказва да работи, докато не се изгладят неуредиците и задълженията на старат власт не бъдат покрити. На съдиите им е писнало да работят от години на свои разноски. Спортът е в някакъв застой от една година, след многобройните опити, кои успешни, кои не за провокация от планинския жанр на колоезденето в България не се проведоха много от състезанията по спортен календар. Което не попречи да има такива с финансов характер организирани от частни фирми.
Днес в навечерието на деведесетата годишнина от провеждането на първата Обиколка на България очакваме да разберем до края на работния ден дали и тази година желязната колона ще се извие и ще обходи пътищата на родината. Очаквайте информация.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори