През уикенда са последните два кръга от „Шосейни колоездачни серии Inch Sport“

В събота (04 юни) е време за третия кръг от „Шосейни колоездачни серии Inch Sport“ – поредицата от шосейни състезания, насочени специално към любителите на спорта.

Домакин на състезанието ще бъде Община Плевен, а надпреварата ще бъде индивидуално бягане по часовник.

Записването за събитието тече и в момента на сайта на организатора www.inchsport.net, като заявка за участие до този момент са подали на 60 състезатели от всички части на България.

Любителите ще бъдат разделени на четири възрастови групи – мъже до 40 г., мъже до 55 г, мъже на 56 и повече години и една група за дамите.

Програмата предвижда получаването на състезателни номера да се проведе между 12:00 и 13:30 часа пред сградата на Община Плевен. Официалният старт ще бъде даден в 14:00, когато колоната ще се придвижи до избраната за състезанието отсечка – пътят между селата Радишево и Пелишат (8 + 8 км).

Церемонията по награждаване ще бъде в 17:00, отново пред сградата на Община Плевен, като домакините са осигурили медали за първите 3-ма от всяка категория и специани награди за победителите. Изненади ще има също от Inch Sport и спонсорите на Сериите.

Надпреварата е поредното голямо спортно събитие на територията на Община Плевен, след като по-рано този месец бяха проведени състезания по маратон, дуатлон и др.

Последният (четвърти) кръг от „Шосейни колоездачни серии Inch Sport“ ще се проведе на следващият ден (неделя, 05 юни) в Община Гулянци, като организаторите съобщават, че това ще бъде най-дългото подобно състезание в България!

Участниците ще трябва да изминат близо 100 км по новоасфалтираният път от Гулянци към Дъбован до Гиген и обратно в Гулянци.

Официалният старт ще бъде в 12:00 пред Общината, а награждаването е предвидено за 16:00, отново там.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори