Шофьор в Сингапур блъсна умишлено колоездачи (видео)

Инцидентът във видеото е станал в Сингапур, на сравнително натоварен двулентов път. Видеото е заснето от Стюарт Бейкър, а съпругата му е сред  пострадалите колоездачи. Ударът е станал със  задната част на колата, след като водачът умишлено натиснал спирачката. След това колата е напуснала местопрестъплението, без да спре.

Бейкър обяснява следното за инцидента: „Спряхме на светофара и чакахме да светне зелено. Тогава една кола застана зад нас, като свиреше с клаксона си агресивно. Нямам представа защо, тъй като ние не правехме нищо лошо. След това шофьорът изпревари колоната, даде газ и изведнъж рязко спря, вследствие на което колоездачите се удариха в задницата на автомобила“. Заснелият инцидента разказва, че е изключително доволен от факта, че е имал камера на каската си.

Що се отнася до водача, който е избягал от местопрестъплението – 4 месеца след инцидента е бил осъден за 3 престъпления – агресивно шофиране, избягване от местопроизшествие и несъобщаване за ПТП в рамките на 24 часа.

За щастие нито съпругата на Стюарт, нито другият колоездачът са били сериозно ранени и са се разминали само с леки порязвания и натъртвания.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори