Сезонът започна с победа на Марсел Кител и Giant-Shimano

Сезонът в Световния тур официално започна, а първата победа бе за един от най-добрите спринтьори Марсел Кител, който по този начин донесе и първи успех на новия отбор Giant-Shimano, който наследи Argos-Shimano.

Германецът бе над всички в People’s Choice Classic – прологът на започващото във вторник Tour Down Under. Във финалните метри Кител се пребори със своя сънародник Андре Грайпел (Lotto-Belisol), а малко зад тях на третото място финишира Кейлъб Юън.

Lotto контролираше състезанието, но преди финала само един колоездач на отбора бе останал до Грайпел и така той бе принуден да стартира своя спринт рано и не успя да отговори на скоростта на Кител. Отборът на Грайпел трябваше да излезе в челото в последните обиколки, след като от Sky се опитаха да подготвят почвата за победа на Сиджей Сътън, но не издържаха, позволявайки на Lotto и Giant-Shimano да овладеят ситуацията и да помогнат на своите немски спринтьори.

“Наистина съм впечатлен от момчетата днес, те свършиха страхотна работа, голямо благодаря за отбора“, заяви Кител след победата. „Аз съм спринтьор, винаги съм мотивиран. Няма значение дали е януари или октомври. Днес имах добри крака и отборът бе страхотен, така че е чудесно да спечелим.“

„Първият спринт за сезона винаги е сложен, така че винаги е игра на изчакване и се нуждаеш от малко късмет, за да бъдеш в перфектната позиция, а аз бях в перфектна позиция да започна моя спринт“, допълни Кител.

Първият етап на Tour Down Under e насрочен за вторник – 21 януари.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори