Сезонът в българското шосейно колоездене стартира в Слънчев бряг на 1 март

Сезонът в шосейното колоездене в България ще се открие в събота в Слънчев бряг. В морския курорт ще се проведе критериум /14км/ за купата „3 март”. Състезанието е за момчета, а организатор е колоездачен клуб Несебър.

До момента са се записали над 40 състезатели. Стартът ще бъде в 11 часа до хотел „Несебър бийч“, а на него ще застанат таланти от от Бургас, Варна, Сливен, Казанлък, Нова Загора, Несебър и неговите 5 филиала в Обзор, Свети Влас, Равда, „Дием спорт” /Каблешково/ и Малко Търново.

Организаторите са осигурили награди за първите десет в класирането. Критериумът е генерална репетиция преди състезанията от веригата „Черноморска колоездачна лига Спринт”, която стартира на 15 март в Поморие.

Записванията за критериум „3 март” продължават. В стартовия лист ще може да се влезе и в деня на състезанието. Веригата „Черноморска колоездачна лига Спринт” ще продължи чак до месец октомври.

Победител в първото издание на лигата миналата година стана Петър Стоянов от филиала на „Несебър” в Малко Търново, който спечели всичките 8 старта.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори