Севлиево посреща кръг от „Шосейни колоездачни серии 2017“

Тази неделя (14 май) Севлиево ще бъде домакин на първи кръг от „Шосейни колоездачни серии 2017“. Състезанието се провежда за втора поредна година, а организаторите от габровският спортен клуб „Инч спорт“ и Община Севлиево се надяват да повторят успеха от 2016 г., когато на старт застанаха над 70 участници.

Получаването на състезателни номера е предвидено за 10:00 на площада в с. Сенник. Мястото съвсем не е забрано случайно, тъй като именно в Сенник е роден един от най-великите български спортисти – Дан Колов. Отново там в 12:00 ще бъде даден и официалният старт на състезанието и колоната ще потегли към трасето, което е познатото от миналата година – 12 км обиколка от с.Сенник – с.Душево – път за с. Градница -с. Сенник.

Участниците ще бъдат разделени в 4 групи: „Мъже“, „Мъже от 41 г. до 55 г“, „Мъже 56+ г.“ и „Жени“, като първите 2 групи ще завъртят 6 обиколки (72 км.), а ветераните и дамите – 3 (36 км.).

Организаторите и спонсорите на събитието са предвидили подкрепителни пунктове с храна и напитки за участниците, а доброто настроение ще бъде подкрепено с много музика. Подаръци ще има за всички състезатели, а най-бързите трима от всяка група ще получат медали, както и парични и предметни награди.

СК „Инч спорт“ и Община Севлиево канят всички жители и гости на града да наблюдават второто издание на колоездачно състезание „Севлиево“ и да подкрепят своите любимци. Положителните емоции са гарантирани.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори