Семейството на Скарпоне създаде фондация на негово име

Фондация на името на починалия Микеле Скарпони бе основана в Италия във вторник от семейството на гоемия колоездач, който почина по време на тренировка през април миналата година.

Съпругата на Скарпони Анна, родителите Джакомо и Флавиа, братът Марко и сестрата Силвия основаха фондацията в опит да променят поведението на шофьорите и да промотират посланието за повишена сигурност на пътя.

37-годишният Скарпони, който бе професионалист от 2001 и караше за Astana от 2014, бе убит на пътя по време на тренировка до неговия дом във Филотрано на 22 април, след като бе блъснат от ван.

Трагедия: Микеле Скарпони е мъртъв

„Нашите пътища не са сигурни. Те са несигурни“, заяви Марко Скарпони по време на велопоход в април в памет на брат му, в който се включиха 2000 души. „Това не е нормална държава, ако позволява средно 15 души на ден да бъдат убивани всеки ден в пътни инциденти. Не се нуждаем от шампиони по колоездене, а от шампиони по гражданско поведение по пътищата.“

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори