Седмица на предизвикателствата започва от този уикенд

В Слънчев бряг на 21 Май започва Бреветната седмица на предизвикателствата. По време на 8-те дни, в които се провежда, всеки желаещ може да се включи в един или няколко бревета, които стартират и завършват в черноморския курорт. За удобството на всички участници, организаторите са осигурили преференциални цени за нощувки в 4* хотел Марвел, като двойна стая с включена закуска на блок маса, предлагаща голямо разнообразие, струва 50лв. Това позволява съчетаването на изморителните нон-стоп бревети с отлични условия за почивка и възстановяване. Организаторите също така са се погрижили за съдийска кола, в която да има напитки и храна за подкрепа на колоездачите на някои контроли.

Както всяка година колоездачите ще могат да изберат на кои дистанции да се включат като всички те ще се проведат на съответните дати:

21 Май – 200км през Рудник до Разделна и Синдел

22 Май – 300км през Айтос и Рупча до Мадара и Обзор

24 Май – 400км през Балчик и Шабла до Мангалия (Румъния)

26 Май – 1000км 1 ден през Тополовград до Сливенски минерални бани и Сунгурларе

27 Май – 600км (2-ри ден на 1000км) през Карнобат до Кипилово и Ичера

28 Май – последен ден от 000 и 1000км през Созопол до Резово

Маршрутите водят колоездачите из живописни пътища и до красиви селца и градове. А чистия морски въздух и липсата на туристи гарантират на всички участници спокойно каране и разтоварването от напрежението в големите градове. Доказателство за всичко това са многото чужденци, които идват всяка година за Седмицата на предизвикателствата от Германия, Украйна, Гърция и много други държави.

Повече инфoрмация можете да намерите във фейсбук събитието на BWN 2016

https://www.facebook.com/events/519691251571674/

brevetna sedmica na predizvikatelstvata2

Цветан Близнаков

Цецо е един от най-запалените шосейни колоездачи. Той използва всяка свободна минута, за да кара из пътищата на България, а през уикенда рядко ще го откриете в София. Голямата му страст са бреветите, като още в първата си година мина всички бреветни дистанции от 200 до 1200 км, а през 2015 изпълни една своя голяма мечта. Той участва в най-популярния бревет в света – Париж-Брест-Париж и в рамките на по-малко от 80 часа измина внушителните 1230 км. Цецо пише статии, с които има една-единствена цел – да запали колкото се може повече хора да карат колело и да осъзнаят, че всеки може да стигне до неговите постижения, нужни са само желание и любов към спорта.

Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори