И Сандански със забрана за велосипеди по главната улица

След Казанлък, Хасково, София, сега и Сандански е със забрана за велосипедно движение по главната централна улица. Според сдружение „Велоеволюция“ в общините липсва разбиране, че велосипедите подобряват достъпността до пешеходните зони. „Някои велосипедисти не осъзнават, че в пешеходните зони са гости, а скоростно каране и майсторски трикове там са недопустими. Първите не знаят как да контролират вторите и затова им е по-лесно да налагат забрани за всички с колела. Отношението на общините е на принципа „има забрана, проблемът е решен“. Няма община в България, която да прави усилия да популяризира правила, да създава навици, да сте стреми към промяна и толерантно поведение за всички участници в движението.“ – пише сдружението в профила си във Фейсбук.

Със Заповед № АПИОЧР-61 от 23.06.2016 г. на кмета на община Сандански, се въвежда забрана за колоездене по главната улица „Македония“ в град Сандански.

Мярката се налага поради множеството инциденти на блъснати граждани от велосипедисти.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори