Саган спечели и третия етап на USA Pro Challenge

Петер Саган (Cannondale) завоюва втора етапна победа по време на USA Pro Challenge, след като бе най-бърз в 170-километровия трети етап от Брекенридж до Стиймбоут Спрингс. Втори завърши Лука Мезгец от Argos-Shimano, а трети е Райън Андерсън (Optum).

Групата, която завърши с времето на победителя бе от цели 98 колоездача, но въпреки това Саган направи така, че успехът му да изглежда лесен. Първи в последните 200 метра атакува Грег Ван Авермает от BMC, но това явно бе прекалено рано. Саган спринтира мощно покрай него и спечели с колело аванс пред словенеца Мезгец.

„Много съм щастлив и благодаря на всичките ми съотборници, защото те свършиха много добра работа“, заяви Саган.

Големият губещ бе Йенс Фойгт, който 50 километра преди финала се отскубна от група от петима в челото и дълго време водеше еднолично състезанието. Едва 3 километра оставаха, когато съотборниците на Саган настигнаха германеца и не му позволиха да спечели етапа.

„Съжалявам за Йенс, защото той свърши много здрава работа отпред. Но когато той откъсна всички колоездачи от отцепилата се група, имаше само един начин за него да спечели етапа“, коментира Саган.

2 километра преди финала имаше тежка катастрофа, при която много колоездачи паднаха по трасето. Най-тежко бе положението на Майк Фридман от Optum.

Това обаче не застраши лидерството в генералното класиране на Лахлан Мортън (Garmin-Sharp). Той завърши с времето на победителя и запази първото място с 2 секунди пред Матиас Франк (ВМС) и 11 пред Саган.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори