Петер Саган ще се състезава за Bora-Hansgrohe

Отборът на Bora-Hansbrohe обяви, че състезател на тима от 2017 година ще бъде Петер Саган, който ще премине в германския клуб заедно с досегашните си съотборници в Tinkoff Мачей Боднар, Михаел Колар и Ерик Башка, както и брат му Юрай.

Световният шампион подписа тригодишен договор с тима, който в момента е познат като Bora-Argon 18, но от следващата година сменя името си и ще бъде Професионален отбор.

„Огромен чест за нас е да посрещнем един от най-популярните колоездачи на нашето време в нашия отбор“, сподели отборният директор Ралф Денк в прес съобщение на отбора.

„Заради това опитахме да създадем позната обстановка доколкото е възможно. Мисля, че доверието на Петер в нас доказва, че свършихме добра работа през последните години и имаме солидна репутация в пелотона. Нашите партньори Bora и Hansgrohe са и два големи германски качествени бранда. Тази комбинация убеди Петер, че сме правилният отбор за него и преследването му на още повече успехи в следващите години. Много съм щастлив и съм убеден, че това партньорство ще е успешно.“

Причината Саган да сменя своя отбор е фактът, че Олег Тинков прекратява спонсорството на своя тим и напуска колоезденето поне за няколко години.

До момента Bora караше с велосипеди на канадската компания Argon 18, но с привличането на Саган се очаква Specialized да бъдат обявени като новия велосипеден спонсор на тима от следващия сезон.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори