Петер Саган ще отговаря на въпроси на фенове по време на Тур дьо Франс

Искате да зададете въпрос към световен шампион по колоездене по време на най-известното състезание в света?

Феновете на колоезденето от Европа вече могат да го направят, благодарение на ексклузивното партньорство за предстоящия Тур дьо Франс между Евроспорт – Домът на колоезденето и световния шампион Петер Саган.

Сътрудничеството ще даде възможност на Саган, който тази година ще се състезава за отбора на „Бора-хансгрое“, да отговаря на въпроси, зададени директно от феновете, всеки ден по време на живото предаване на Тур дьо Франс по Евроспорт. Въпросите ще се събират от социалните мрежи, ако включват хаштаг #AskSagan, като лично Саган ще избира най-интересните, на които ще дава отговор на живо в ефир.

В допълнение към отговорите на Петер Саган на живо в ефира на Евроспорт, феновете ще могат да следват кампанията #AskSagan на Eurosport.com и Facebook, Twitter и Instagram страниците на Евроспорт, както и на личните Facebook и Twitter профили на Саган.      

Петер Саган има пет участия на Тур дьо Франс, във всяко от които печели зелената фланелка за най-активен състезател в колоната – факт, който го прави първия в света с това постижение. Предстоящият тур ще бъде първият за Саган в отбора на „Бора-хансгрое“, с който ще се опита да подобри рекордните шест зелени фланелки за най-добър спринтьор на Ерик Цабел, както и да добави нова етапна победа към досегашните си седем в най-голямото световно велосипедно състезание.

Щастлив съм от партньорството с Евроспорт по този проект, който ще помогне за засилване на връзката на феновете и зрителите с нашия страхотен спорт“, коментира инициативата Петер Саган. „Бъдете креативни, задавайте ми своите въпроси с хаштаг #AskSagan и аз ще отговарям на най-добрите всеки ден по време на Тур дьо Франс.“

Лорaнс Ширекeр-Мот, международен директор по излъчванията на велосипедни състезания в Евроспорт, заяви: „Петер е най-разпознаваемият и харизматичен колоездач – той наистина е от състезателите, които променят спорта, затова ние сме изключително доволни да си партнираме с него. Неговите успехи, стил и забавно поведение му спечелиха огромна база фенове по света и сме щастливи, че можем да предоставим на зрителите на Евроспорт от цяла Европа и на дигиталните ни платформи от цял свят да изпращат по време на тура своите въпроси към Саган.“

Кампанията #AskSagan ще започне с уникално събитие на живо по Фейсбук от Дюселдорф, в навечерието на Тур дьо Франс – четвъртък, 29 юни. За да получат повече информация за ексклузивното събитие, феновете трябва да харесат Фейсбук страницата на Евроспорт, както и да следят профилите на Петер Саган в социалните мрежи.

Тази година привържениците на колоезденето от цяла Европа ще получат 25 часа повече живо предаване от Тур дьо Франс по Евроспорт, в това число живо излъчване от първата до последната минута на състезанието за първи път в историята.

Живото предаване на Тур дьо Франс ще е подкрепено от допълнителни функции на EurosportPlayer – дигиталната услуга, достъпна от всяко устройство, която ще позволява избор измежду пет допълнителни камери, предоставящи различни гледни точки от състезанието.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори