На живо: И Роън Денис ще пробва да влезе в историята

Роън Денис (BMC) е поредният колоездач, който ще опита да подобри рекорда за най-много изминато разстояние на писта в рамките на точно един час. Опитът на Денис ще се проведе в Гренхен (Швейцария) в неделния следобед и ще бъде предаван пряко от световната федерация.

Плейър за видеото може да намерите под текста, а прякото предаване започва в 14.50 часа!

В момента рекордът се държи от Матиас Брендле, който през октомври миналата година измина 51,852 км за 60 минути на велодрома в Айгле, подобрявайки постижението на Йенс Фойгт.

Преразглеждането на правилата за екипировка, позволена за Едночасовия рекорд, доведе до завръщане на популярността на този рекорд. Миналият уикенд Джак Бобридж не успя да го подобри, а желание да се пробват в следващите месеци имат още Томас Декер, Брадли Уигинс и Алекс Доусет.

Сега обаче светлината на прожекторите е върху Денис, който е в отлична форма и през миналия месец спечели Tour Down Under. Той иска не само да подобри постижението на Брендле, а и да достигне 52,5 км.

Той ще направи своя опит с модифициран BMC TrackMachine TR01, а подкрепа в Гренхен ще му оказва Кадел Евънс.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори