Роън Денис счупи едночасовия рекорд!

Австралиецът Роън Денис подобри световния рекорд по колоездене на писта в едночасово каране по часовник, изминавайки 52,491 километра на пистата в Гранже (Швейцария). Денис подобри с повече от 600 метра предишния световен рекорд на австриеца Матиас Брендле – 51,852 километра, поставен на 30 октомври 2014 година в Швейцария.

24-годишният австралиец казва, че се чувства доста уморен след състезанието, но наистина много горд от победата. Казва, че ако на някого му се струва лесно, то не е и се надява да задържи рекорда за известно време.

Напомняме ви, че Йенс Фойгт е първият, който счупи рекорда през септември на същото трасе, но Матиас Брендле само месец по-късно – на 30 октомври, постави нов рекорд.

Преди Денис да тръгне на своята мисия, Брендле заяви, че младият австралиец има добър шанс да успее там, където Бобридж не успя (31 януари в Мелбърн, Австралия).

Ето и видео с най-добрите моменти от рекорда:

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори